2020.03.13

Hogyan maradj versenyben koronavírus idején? Éljen a távmunka!

5 min read time

Most, hogy a koronavírust világjárvánnyá nyílvánították, úgy gondoltuk, hogy megosztjuk a saját tapasztalatainkat távmunka kapcsán, ha már 7 éve ilyen alapokon működünk.

Mi az Inflex Studio vagyunk és elsősorban digitális termékfejlesztéssel foglalkozunk, emellett vállalkozásoknak segítünk a digitális transzformációban. Mit is takar pontosan a távmunka? Egy olyan internet alapú munkavégzés, ami nem helyhez kötött. A távmunkának különböző válfajai lehetnek: lehet pl. rugalmas munkavégzés, amikor havi 1-2 alkalom home office-ról beszélünk, és létezik 100% távmunka is.

A legtöbb céggel ellentétben, akik 1-2 nap home office lehetőséggel már kőkemény távmunkás cégnek nevezi magát, nálunk nincs megszabva, hogy ki, mikor, mennyi ideig dolgozhat az irodán kívülről. Mi a saját távmunka kísérleti projektünket, élesben kezdtük, azzal, hogy erre az alapelvre építettük fel a cég napi működését.

Láttuk a trendet, hogy a tengeren túlon, hogy a távmunka már évek óta bevett módszer. Nyugaton már rájöttek, hogy nem minden áron szükséges egy fix iroda a munkavégzéshez, és nem is feltétlen mindig hatékonyabb. Egyrészt baromi költséges az egekbe szökő bérleti díjak miatt, másrészt sokkal több szabadon elérhető erőforrás áll így a cégek rendelkezésre. Lényegében végtelen ügyfélkör, munkaerő és kapacitás, határok nélkül. 

Büszkék vagyunk arra, hogy van egy menő 200 nm-es irodánk Budapest belváros szívében, de ez csak egy opcionális lehetőség a munkatársaink számára. Mindenki szabadon dönthet, hogy bejár vagy sem. A kísérlet 2013 óta működik. Ez alatt az idő alatt rengeteget tanultunk és fejlesztettük a módszertanunk. Létrehoztunk egy win-win helyzetet, ahol a munkatársaink megélhetik a döntési szabadságot, elérhetik egyéni céljaikat, emellett a cégvezetés is eléri a kitűzött célszámait. 

Természetesen a full távmunka működés, nem egy megfoghatatlan csoda szerint működik és mint mindennek, ennek is megvannak a maga buktatói. A távmunkát is tanulni kell és nem mindenkinek való.

A jól működő távmunka koktél alap összetevői szerintünk az alábbiak:

  • Folyamatosan innovációba fektető cégvezetés
  • Bizalom a management részéről a munkavállalók felé
  • Felelősség a munkavállalói oldalon, teljesítmény alapú értékteremtő hozzáállás

Az egyik legizgalmasabb kísérletünket 2019 májusában hajtottuk végre, amikor a csapat egy része kiköltözött az Atlanti óceán közepére, az Azori szigetekre több mint egy hónapra. Csatlakoztunk a már kint élő és onnan dolgozó kollégáinkhoz, míg a csapat másik része szokásosan, vagy az irodából, vagy az ország egyéb területeiről dolgozott. Mindezt változatlanul agilis módszertan alapján hajtottuk végre, értékes végterméket létrehozva.

A kísérlet eredménye pedig, időben átadott projektek, elégedett ügyfelek, csapatbővülés és 4 szakmai díj bezsebelése 2019-ben.

Ha hosszú távon remottá szeretnéd tenni a céged, első körben az alábbi checklistet érdemes átgondolni:

  • Van-e olyan munkakör amit távolról el lehet végezni
  • Van- e a megfelelő IT infrastruktúra/eszközök
  • Van-e belső szabályozás 
  • Van-e igény munkavállalói részről a távmunkára
  • Van-e alkalmas munkaerőd aki képes a távmunkára

Összességében, a költségcsökkentésen felül amit nyerhetsz a távmunkával, az nem csak egy hatékony kiegyensúlyozottabb csapat, munkáltatói márka erősítés de a meglévő munkaerő megtartásában is segíthet hosszú távon.

Kezdésnek ide kattintva alábbi távmunka eszközökkel könnyítheted meg a távmunkát.

Reméljük, hogy a példánkkal sikerül változást elérni, hogy a távmunka ne csak egy vészforgatókönyv opciója legyen, hanem a mindennapok opcionális szerves része, és a vállalati gondolkodás alapja.

Addig is, mi dolgozunk tovább, ahogy eddig, bárhonnan változatlanul.

Judit Képes
Author - Judit Képes

The author is a passionate digital nomad, Human Resource Manager of Inflex Studio, specialized in IT recruitment and building remote teams.

More article